Home Merken Festool invalzaag Beste Festool invalzaag

Beste Festool invalzaag

0
Beste Festool invalzaag

In dit artikel over de Festool invalzaag zullen we de drie modellen die dit bedrijf aanbiedt bespreken en aangeven wat ze zo goed maakt.

Wat is een invalzaag en geleiderrailsysteem? Een invalzaag en geleider zijn zeer exacte stukken gereedschap, die net zo goed doordacht zijn als de meeste stationaire uitrusting. De combinatie van een precisie invalzaag en een geleider zullen een systeem creëren die zeer precisie sneden creëert op een paneel, op elke willekeurige plek en snel en veilig.

De soepele draai actie en minimale blootstelling van het zaagblad tijdens het zagen is ideaal voor het starten met zagen in het midden van het paneel. Het design maakt het mogelijk om het zaagblad soepel en accuraat in het materiaal te laten zagen. Precisie sneden vanaf elke willekeurig punt zijn makkelijk om te bereiken. De invalzaag kan voor veel voorkomende taken gebruikt worden, van het zagen van multiplex planken tot dikke hardhouten materialen en dit allemaal zonder splinters of brandplekken achter te laten.

 

Beste Festool invalzaag:

Festool  TSC 55 Invalzaag

De draadloze TSC 55 invalzaag is de draadloze versie van de TS 55 R, met dezelfde hoeveelheid prestaties, koppel en precisie en een indrukwekkende snelheid van 5.200 rotaties per minuut. De combinatie van krachtige lithium ion accu’s en de Festool EC-TEC motor produceren een compromisloze prestatie. MMC elektronica zorgt voor een soft-start en een constante snelheid onder belasting. De zaag past makkelijk op een geleiderrail voor perfect rechte begeleiding en accurate sneden, zelfs met een hoek. De koppelbare splinterbescherming zorgt ervoor dat zaagsneden volledig vrij zijn van splinters aan beide kanten. Met een Festool Stofzak of Stof Machine kan stof direct verwijderd worden, waardoor je een duidelijk beeld hebt van de snede en minder tijd kwijt bent aan het achteraf schoonmaken.

Festool biedt een complete reeks acccessoires die nog iets extra’s toevoegen aan de vele voordelen van deze Festool invalzaag. Met de mogelijkheden voor stof extractie kan je zelfs binnenshuis zagen als je dat wilt. Beeld je eens in dat je zonder schoon hoeven te maken weg kan lopen van een locatie.

Festool Invalzaag kopen

Features:

 • Geleider precisie: Met het FS geleidersysteem zal je laser rechte en splintervrije sneden kunnen krijgen binnen een paar seconden. Je hoeft alleen maar de geleiderrail tussen de twee punten te plaatsen en je hebt je zaaglijn. Zo simpel is het.
 • Micro aanpassingsmogelijkheden: Een micro aanpasbare diepte indicator heeft twee cursorlijnen, zodat je materiaal zowel met als zonder de geleider precies kan verwerken.
 • Inval sneden: Het invalzaag design maakt het mogelijk om op elke willekeurige plek te beginnen en stoppen met zagen. Ideaal voor het versnijden van goederen of het maken van exacte zaagsneden.
 • Stof controle: Richt stof weg van de zaag, gebruiker en het materiaal of verbind met een Festool CT Stof Extractor voor bijna stofvrij werken.
 • Spouwmes: Een geïntegreerde spouwmes houdt de zaagsnede open en het materiaal weg van de achterkant van het zaagblad, waardoor de kans op een terugslag vermindert wordt en de gebruiker volledige controle heeft.
 • MMC elektronica: MMC elektronica zorgt voor een consistente snelheid onder belasting, waardoor de zaagprestatie verbetert wordt en de motor van de zaag beschermt wordt tegen hitte of stroomoverbelasting.
 • Flush-cutting: Een vlak behuizing design, maakt het mogelijk om tegen muren of andere aangrenzende oppervlaktes te zagen.
 • Zagen zonder splinters: Met de geleiderrail splinterbescherming en een geïntegreerde en vervangbare splinterbescherming op de TS zelf, krijg je splintervrije sneden, waardoor afval en extra werk beperkt wordt.

 

Festool TS 55 REBQ Invalzaag

Met zijn accuraatheid en diversiteit kan de TS 55 REBQ invalzaag vergeleken worden met de meest geavanceerde tafelzagen, verstekzagen of paneelzagen die beschikbaar zijn. Samen met de draagbaarheid en het gebruiksgemak, zal je een precisie snede-oplossing als nooit te voren hebben, zowel thuis als op locatie. Met de toevoeging van een micro aanpasbare dieptecontrole en een vlakke behuizing voor flush-cutting langs muren of aangrenzende oppervlaktes, is de TS 55 REBQ de meest geavanceerde Festool invalzaag die beschikbaar is.

Festool biedt een complete reeks accessoires die nog meer extra’s aan de voordelen van de invalzaag toevoegen. Met de mogelijkheden voor stof extractie kan je zelfs binnenshuis zagen als je dat wilt. Beeld je eens in dat je zonder schoon hoeven te maken weg kan lopen van een locatie.

De uitgebreide features van deze Festool invalzaag zijn hetzelfde als de TSC 55, dus die info kan je terugvinden in de ‘features’ sectie van de TSC 55.

Beste Festool Invalzaag

 

Festool TS 75 EQ Invalzaag

Ervaar de geweldige kracht van de TS 75 EQ invalzaag, welke de mogelijkheid heeft om door materialen met een dikte tot 70 mm te zagen. Deze zaag zal een rand achterlaten die zowel vrij is van brandplekken als splinters, zodat je zonder verder werk uit te hoeven voeren lijm aan kan brengen. Bespaar tijd en creëer matchende panelen door deze op elkaar te stapelen en in één keer allemaal te snijden. MMC elektronica zal ervoor zorgen dat zelfs de meest dikke of gestapelde materialen vrij zullen zijn van brandplekken en direct gereed zijn voor het aanbrengen van lijm. Met 1600 watt power en 75 mm zaagmogelijkheden, is het snijden door drie of vier multiplex planken totaal geen probleem.

Festool biedt een complete reeks accessoires die nog meer extra’s toevoegen aan de zeer capabele TS 75 EQ. Met de mogelijkheden voor stof extractie kan je zelfs binnenshuis zagen als je dat wilt. Beeld je eens in dat je zonder schoon hoeven te maken weg kan lopen van een locatie. Met de metalen zaagbladen van Festool is de TS 75 krachtig genoeg om door niet ijzerhoudende metalen te zagen, zoals aluminium en roestvrij staal. Gebruik de optionele vonkbescherming met je stof extractor wanneer je metaal zaagt.

Features:

 • Power: De TS 75 is de meest krachtige Festool invalzaag, welke genoeg power biedt om door de meest lastige materialen te zagen, zonder je zorgen hoeven te maken over krullen of brandplekken.
 • Diepte van de snede: Met een diepte van de zaagsnede van 70 mm, kan de TS 75 door zeer dikke materialen of meerdere multiplex planken op elkaar gestapeld werken.
 • Slip koppeling: De slip koppeling helpt om het risico op een terugslag te minimaliseren en vermindert de slijtage van het zaagblad, versnellingsbak en motor.
 • Geleiderrail precisie: Met het FS geleidersysteem zal je laser rechte en splintervrije sneden kunnen krijgen binnen een paar seconden. Je hoeft alleen maar de geleiderrail tussen de twee punten te plaatsen en je hebt je zaaglijn. Zo simpel is het.
 • Spouwmes: Een geïntegreerde spouwmes houdt de zaagsnede open en het materiaal weg van de achterkant van het zaagblad, waardoor de kans op een terugslag vermindert wordt en de gebruiker volledige controle heeft.
 • MMC elektronica: MMC elektronica zorgt voor een consistente snelheid onder belasting, waardoor de zaagprestatie verbetert wordt en de motor van de zaag beschermt wordt tegen hitte of stroomoverbelasting. Een variabele snelheid maakt het mogelijk om de snelheid van het zaagblad aan te passen aan het materiaal, waardoor brandplekken verminderd worden.
 • Inval sneden: Simpele diepte aanpassingen maken het mogelijk om alleen het noodzakelijke deel van het zaagblad blootgesteld wordt. De inval actie maakt het mogelijk om elke willekeurige te plek te beginnen met zagen, zodat je rechte lijnen kan zagen, maar ook bepaalde stukken uit materiaal.
 • Sneden zonder splinters: Met de geleiderrail splinterbescherming en een geïntegreerde en vervangbare splinterbescherming op de TS zelf, krijg je splintervrije sneden, waardoor afval en extra werk beperkt wordt.

Beste Festool Invalzaag kopen

 

Conclusie

Wanneer je power tools van Festool koopt, dan kan je dit vol vertrouwen doen, aangezien je een uitgebreide garantie van drie jaar krijgt. De gereedschappen van het bedrijf worden ontwikkeld in Duitsland om de hoogste kwaliteit te waarborgen.

Zoals je kan zien bieden deze drie Festool invalzaag modellen een uitstekende kwaliteit en uitgebreide features aan. Bepaal voordat je een invalzaag gaat kopen eerst waar je deze voor wilt gebruiken, zodat je aan de hand daarvan een Festool invalzaag kan kopen die het beste bij je wensen en behoeften past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in