Home Invalzaag reviews Beste Mafell invalzaag

Beste Mafell invalzaag

Mafell Invalzaag

Jarenlang heb ik in appartementen gewoond, maar toen ik een huis gekocht had kon ik eindelijk iets krijgen wat ik al jaren wilde, een werkplaats. Ik besloot om goed houtbewerkingsgereedschap te kopen, maar met de gelimiteerde ruimte in mijn werkplaats was een tafelzaag geen optie. Een goede kwalitatieve invalzaag was daarom een logische keuze om die grote bladen van multiplex te zagen. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een Mafell invalzaag en ik zal die keuze uitgebreid bespreken.

 

Beste Mafell invalzaag gids:

Benodigdheden

Ik heb in het verleden alleen maar goedkope cirkelzagen gehad, maar na een paar nachten gespendeerd te hebben aan het onderzoeken van de markt, had ik mijn lijst gemaakt met de benodigdheden. Ik wilde:

 • Een geweldige zaagselopvang
 • Uitstekende accuraatheid
 • Een stevige constructie waar ik jarenlang van kon genieten
 • Goede kwalitatieve geleiderrails die verlengd konden worden voor langere zaagsneden

Ik had mijn keuze snel gefocust op de Mafell MT 55 cc na het lezen van wat reviews van andere gebruikers. Het leek dat deze voldeed aan alle bovenstaande benodigdheden en na hem getest hebben in de lokale gereedschapswinkel had ik mijn keuze gemaakt. Nu ik dit allemaal gezegd heb, heb ik geen manier om het prijskaartje te rechtvaardigen (€630) gezien hoe vaak ik hem echt gebruik en dat het alleen maar voor mijn hobby is, maar niets kan tegen het gevoel van het gebruiken van kwalitatief materiaal op en daarom besloot ik om hem te kopen.

 

Concurrenten Mafell invalzaag

Er is geen twijfel over mogelijk dat Festool de koning van de invalzagen was en de Festool TS 55 R was een van de alternatieven die ik ook overwogen heb. Hun zagen en de vele accessoires die ze aanbieden zijn erg aantrekkelijk, maar overal waar ik keek kreeg de Mafell MT 55 cc betere waarderingen van gebruikers. Voornamelijk vanwege de bouwkwaliteit, betere geleiders, mogelijkheid om de zaagbladen snel te vervangen en de mogelijkheid om hem in te stellen in een hoek.

Het interessante was dat op een forum van Festool zelfs de fanatiekelingen aangaven dat Mafell beter was dan Festool.

 

Mijn ervaring

Ik heb de zaag nu 12 maanden gehad en ik ben totaal niet teleurgesteld. Overal waar ik hem voor gebruikt heb is gewoon perfect gelukt. Het maken van aanpassingen is zo makkelijk, de motor is super sterk en had nergens problemen mee. Precisie is perfect en ik ben ik onder de indruk van de zaagselopvang.

Het zaagblad dat meegeleverd wordt kon ik perfect gebruiken voor alles wat ik wilde. Ik heb de hoek instelmogelijkheid alleen maar getest om te kijken hoe deze functioneerde, want tijdens normaal gebruik heb ik er nooit gebruik van hoeven maken, omdat de zaag zonder dit ook al geweldig werk verricht.

Ik heb de zaag met de 1,6 meter geleiderrails gekocht. Dit is een opstelling die ik sterk aanbeveel. Voor kruissneden gebruik ik één geleider en wanneer ik langere sneden moet maken, dan gebruik ik de volle 3,2 meter.

Beste Mafell Invalzaag

 

Voor- en nadelen Mafell invalzaag

De lijst met dingen die deze Mafell invalzaag goed doet is aardig uitgebreid:

 • Geweldige bouwkwaliteit
 • Geweldige zaagselopvang
 • Innovatieve features, zoals het snel vervangen van het zaagblad en de hoek instelmogelijkheid
 • Super sterke motor
 • Snelle aanpassingen en elke keer zeer accurate sneden
 • Geweldige geleiderrails (en als je al in het bezit bent van een Festool geleider, dan zal hij daar ook prima mee werken)

Het enige minpunt naast het relatief hoge prijskaartje, is dat wanneer je al een Festool apparaat hebt gekocht met veel accessoires, de voordelen van de Mafell invalzaag ten opzichte van de Festool varianten niet opwegen tegen het gemak van de vele accessoires die met alle Festool gereedschappen werken. Maar als je de beste invalzaag op de markt wilt hebben, dan durf ik zeker te zeggen dat de Mafell MT 55 cc meedingt om die prijs.

 

Conclusie

Ik twijfel er helemaal niet over dat de Mafell MT 55 cc een van de beste invalzagen is die je kan kopen. Alles waar ik hem voor gebruikt heb leverde foutloze resultaten op en alhoewel ik erg hoge verwachtingen had voordat ik hem gekocht had, ben ik geen een keer teleurgesteld.

Dus ik aarzel geen moment om hem aan te raden. Ja hij heeft een hoog prijskaartje, maar in dit geval zou ik zeggen dat je krijgt wat je betaald. Hij is echt elke euro waard en echt gewoon zo goed.

1 REACTIE

 1. ik heb ook zo een zaag na…. (andere betere, vooral duurdere merken). En ja, de Mafell (nu ook bosch) is het beste dat ik in mijn handen kreeg. Gebruiken van geleide rails, name it .. festo hilti bosch makita … ze passen allemaal (behalve die dat ik niet weet).
  Er is slechts een probleem mee…. het doet het werk niet zelf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in