Home Blog Cirkelzaag kopen gids

Cirkelzaag kopen gids

Voordat je een cirkelzaag kopen gaat zijn er een aantal dingen die je moet weten, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken wanneer je het juiste product voor je behoeften moet kopen. Als je een klein beetje tijd neemt om deze te begrijpen, dan zal je exact weten wat de beste cirkelzaag voor je behoeften is en vermijden dat je de verkeerde koopt.

Deze koopgids hebben we samengesteld om je te assisteren bij dit beslissingsproces, door je betrouwbare informatie op een plek aan te bieden.

Veel personen onderzoeken producten uitvoerig voordat ze deze kopen en dit proces is belangrijker bij cirkelzagen vergeleken met veel andere producten. Dat komt omdat er een aantal verschillende types beschikbaar zijn en een grote hoeveelheid fabrikanten die ze maken. Neem een kijkje naar onderstaande onderwerpen om te beginnen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte cirkelzagenĀ volgens:

 

Cirkelzaag kopen gids:

Soorten cirkelzagen en hun variaties

De terminologie die gebruikt wordt bij deze zagen kan in het begin een beetje verwarrend klinken. We willen deze verwarring vermijden en het veel eenvoudiger maken om alles te begrijpen. Deze zagen hebben simpelweg een zaagblad die vastgemaakt is aan een scharnierbare handgreep. Deze handgreep kan naar links en rechts verplaatst worden om een versteksnede te produceren. Met afkortzagen kan je ook een schuine of aflopende snede maken. Er zijn drie variaties die je kan overwegen. Deze zijn:

  • Een standaard cirkelzaag
  • Een afkortzaag
  • Een afkortzaag met trekfunctie

 

Standaard cirkelzaag

Beste Cirkelzaag KopenHet belangrijkste doel van deze zaag, is het mogelijk maken om een verbinding te zagen, welke ook wel bekend is als een verstek. Dit zijn vaak hoekige verbindingen, zoals 45 graden, 60 graden, etc. Alle cirkelzagen zullen een aantal populaire van te voren ingestelde hoeken hebben. Deze zagen vallen onder de basis instap cirkelzagen. De realiteit is dat voor het overgrote deel van de mensen dit waarschijnlijk de beste zaag om te kopen is. Je moet echter opletten, aangezien sommige van deze zagen erg slecht gemaakt zijn en deze zou je uiteraard moeten vermijden.

 

Afkortzaag

Als je voor de eerste keer een cirkelzaag kopen gaat, dan is afkort mogelijk een verwarrende feature voor sommige personen. Dit komt grotendeels door het soort taal dat door de fabrikanten wordt gebruikt.

In dit artikel zullen we proberen om het duidelijk te maken. Als je cirkelzaag ook schuin kan zagen, dat betekent dit dat je een hoek in je hout kan zagen. Je krijgt zodoende niet alleen een standaard verstekverbinding, maar ook een schuine, wat simpelweg betekent dat je twee verschillende sneden krijgt. Wanneer je een verstek en schuine zaagsnede met elkaar combineert, dan wordt dit afkorten genoemd.

Goedkoopste Cirkelzaag Kopen

Als je meubels maakt of met kroonlijsten werkt, dan heb je een zaag nodig die schuin kan snijden. Er zijn twee types, enkel en dubbel.

 

Afkortzaag met trekfunctie

Bij deze feature gaat het allemaal over de lengte en diepte van het hout dat je kan zagen. Deze zaag kan je aantrekken, zodat je door bredere stukken hout kan zagen. Voor plinten en dergelijke heb je deze feature niet nodig, maar wanneer je met grote stukken hout werkt is dit essentieel.

 

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte cirkelzagenĀ volgens:

 

Belangrijke features als je een cirkelzaag kopen gaat

Opvang van stof

Dit onderdeel wordt vaak genegeerd en dat zou eigenlijk niet moeten. Als je in een kleine ruimte werkt, zoals een garage, werkplaats of binnenshuis, dan zou je de verwijdering van zaagsel goed moeten overwegen. Als je zaagt dan weet je dat er zaagsel vrijkomt en dit kan na verloop van tijd gevaarlijk worden.

Heel fijn zaagsel kan overal terechtkomen, waaronder in je ogen, oren en ingeademd worden in je longen. Veel mensen lachen hier om of zeggen dat dit bij het werk hoort, maar we zijn er sterk van overtuigd dat het zo eenvoudig is om op te lossen, dat dit een belangrijke feature om te overwegen is.

 

Zaagbladen

Cirkelzagen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en je eerste beslissing zal over de grote van het zaagblad gaan. Dit is hetgeen wat de diepte van de snede bepaald. Typische afmetingen zijn 8, 10 en 12-inch. Je zal vaak omschrijvingen zien als multifunctioneel en sommige zullen ze omschrijven als TFT of TPI. Over het algemeen geldt echter dat hoe meer tanden een zaagblad heeft, hoe fijner de snede zal zijn. Als je nog niet eerder een cirkelzaag gekocht hebt, dan is dit een kritische beslissing.

 

Werktafels

Om deze gids compleet te maken vonden we het belangrijk om werktafels toe te voegen. Wanneer we een cirkelzaag gebruiken, dan weten we niet hoe vaak we graag een werktafel bij de hand hadden gehad. Het is echt als het hebben van een extra arm. Elke timmerman die op verschillende locaties werkt zal aangeven dat werktafels zo handig zijn en dat ze het zagen van hout zoveel makkelijker maken.

 

Andere features

De features die we hierboven behandeld hebben zijn degene die we als kritisch zien bij je beslissingsproces. Als je deze keuze vastgesteld hebt, dan is het het waard om een kijkje te nemen naar een aantal features die fijn zijn om te hebben.

Verschillende fabrikanten voegen verschillende features aan hun zagen toe, zodat ze er uitspringen tussen alle andere zagen die aangeboden worden. Dit zijn features zoals laser begeleiding, verlichting, klemmen, variabele snelheidsopties en er zijn zelfs draadloze opties beschikbaar.

 

Conclusie circelzaag kopen gids

Als je het meeste van dit artikel begrepen hebt, dan zal je nu een aardig goed idee moeten hebben welke soort cirkelzaag het beste bij je specifieke behoeften past. Als je al een hoop ervaring hebt in het maken van verbindingen, dan zal een kwalitatieve cirkelzaag kopen je leven simpelweg makkelijker maken.

Als je dit nog allemaal redelijk nieuw voor je is en je nog maar net iets begint te leren over het werken met hout, dan is het het beste om eerst een beetje te leren over verschillende verbindingen. Op deze manier zal je veel meer profijt hebben van je aanschaf.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte cirkelzagenĀ volgens:

We hopen dat je dit artikel over een cirkelzaag kopen behulpzaam vond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in