Home Merken Festool invalzaag Festool TS 55 vs TS 75 review

Festool TS 55 vs TS 75 review

Festool TS 55

Wanneer de Festool TS 55 en de TS 75 invalzaag naast elkaar gezet worden, dan zullen de meeste personen waarschijnlijk niet weten wat de verschillende tussen de twee invalzagen zijn. Er zijn misschien wel een paar overeenkomsten tussen de twee modellen, maar afgezien van de merknaam zijn er verscheidene voor- en nadelen die zeker toe gelicht moeten worden als je een weloverwogen keuze wilt maken. In dit artikel zullen we zo duidelijk mogelijk de positieve en negatieve punten van de twee modellen uit proberen te leggen, zodat je een invalzaag uit kan kiezen die perfect bij je wensen en behoeften past.

 

Festool TS 55 Invalzaag

De Festool TS 55 is een invalzaag die totaal verschillend is van de meeste modellen op de markt. Het begeleidingssysteem is erg handig en veel personen kiezen dit model uit voor hun houtbewerkingstaken. De kans is groot dat de verschillende features die de Festool TS 55 uniek maken, je ook kunnen helpen bij je werkzaamheden. Hieronder zullen we de voor- en nadelen bespreken.

 

Voordelen van de Festool TS 55 invalzaag

  • De Festool TS 55 staat er om bekend om een unieke inval actie te hebben. Dit maakt een volledige reeks nieuwe bewegingen mogelijk, wat houtbewerking anders dan normaal kan maken. We hebben hem ook gebruikt en we konden 2-3 verschillende materialen in een keer zagen.
  • De 55-inch geleiderail gemaakt van aluminium maakt het mogelijk om de zaagsneden meer accuraat te maken. We hoefde niet meer te raden waar de zaag ging snijden, want vanwege de geleider konden we direct zien waar gesneden zou worden.
  • De kracht van de zaagsnelheid kan ook aangestuurd worden en dit is erg handig. Soms moet je namelijk erg voorzichtig zijn en op andere momenten wil je graag dingen zo snel mogelijk afronden. De zaagsnelheid kan je verstellen van 2.000 rpm tot een indrukwekkende 5.200 rpm.

 

Nadeel van de Festool TS 55

  • Het grootste nadeel van de Festool TS 55 is het prijskaartje. Met een prijs van €519 is hij een stuk duurder dan de meeste andere invalzagen die je momenteel op de markt kan vinden. Hij heeft echter een hoop goede features die op de lange termijn erg behulpzaam kunnen zijn voor de meeste personen. Dit is dus mogelijk een goede investering wanneer je van plan bent om de invalzaag veel te gebruiken.

 

Festool TS 75 Invalzaag

  • Alhoewel het mogelijk is om met de Festool TS 55 door verschillende multiplex planken en andere dunne materialen te zagen, kan je met de Festool TS 75 ook hardhout bewerken. Dit is essentieel en voornamelijk voor personen die veel met verschillende soorten hout werken.
  • Sommige Festool TS 75 modellen worden geleverd met dezelfde 1400 rail als de TS 55, maar dit heeft wat problemen veroorzaakt. Met deze rail is het namelijk mogelijk lastig om door bepaalde soorten hout te zagen. Sommige modellen worden nu geleverd met een 1900 rail en de meeste personen raden deze aan, aangezien deze betere prestaties levert.
  • De TS 75 kan ongeveer ¾ dieper zagen dan de TS 55 en alhoewel dit oké is en een hoop kan helpen, vinden sommige personen dat dit niet goed genoeg is gezien het prijskaartje (€637)
  • De TS 75 heeft de neiging om na langdurig gebruik iets te zwaar te worden voor comfortabel gebruik. Sommige personen zullen dus mogelijk langere pauzes moeten nemen in plaats van dat ze aan een stuk door kunnen werken.

Festool TS 55 kopen

De features van deze twee modellen zijn aardig vergelijkbaar, al biedt de TS 75 uiteraard het meest uitgebreide pakket aan. Voor personen die het nieuwste van het nieuwste van Festool willen hebben, is de TS 75 een goede keuze, maar als je genoegen kan nemen met standaard features zonder het hoge prijskaartje, dan is de Festool TS 55 mogelijk een betere keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in