Home Invalzaag kopen TOP 5

Invalzaag kopen TOP 5

Invalzaag KopenEen invalzaag is een power tool welke erg vergelijkbaar is met een cirkelzaag en ontworpen is om recht te zagen en vaak worden ze in samenwerking gebruikt met een geleiderail. In deze invalzaag kopen gids zullen we aangeven waarom je een invalzaag zou moeten kopen.

 

Onze TOP 5:

RangInvalzaag
1Festool TS 55 REBQ-Plus-FS
2Bosch GKT 55 GCE
3Powerplus POWX0560
> bekijk hier de bestverkochte invalzagen

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte invalzagen volgens:

 

 

Invalzaag kopen gids:

Waarom een invalzaag kopen?

We kennen genoeg mensen die een invalzaag zien en denken: ‘Ik heb al een cirkelzaag of tafelzaag en een rechte rand, waarom moet ik nog eens €200+ spenderen aan een invalzaag?’ Dus waarom beginnen deze tools steeds populairder te worden en zijn ze standaard in Europa?

Nou een invalzaag specialiseert in accurate en soepele sneden en dat is waarom zoveel klusjesmannen ze zo waardevol vinden. We durven met 100% zekerheid te zeggen dat het overgrote deel van de cirkel- of tafelzagen niet dezelfde kwalitatieve afwerking als een invalzaag kunnen leveren.

Nog een voordeel ten opzichte van een cirkelzaag, is dat een invalzaag geen zaagbescherming heeft die soms in de weg kan zitten en op de meeste modellen volgt het spouwmes de zaag, waardoor de terugslag van de zaag wordt beperkt. Dit maakt het mogelijk om op elke willekeurige plek op het materiaal te beginnen en je hoeft dus niet op een rand te beginnen. Het maakt het proces van zagen ook een stuk eenvoudiger en de afwerking veel soepeler.

 

Wat je instelt is wat je krijgt

Zoals bij alle gereedschappen zijn er verschillende modellen om te voldoen aan de meeste budgetten en alhoewel hetzelfde geldt voor invalzagen, durven we te zeggen dat ze allemaal veel instelmogelijkheden bieden, zodat de gebruiker de zaagsnede kan bepalen met een enorme hoeveelheid accuraatheid. Als je een invalzaag kopen gaat, dan zal je een dieptestop en dieptemeter en een bevel aan zowel de voor- als achterkant met afsluit mogelijkheden hebben. Dat is het geweldige van een invalzaag, want wat je instelt dat is wat je krijgt.

Beste Invalzaag Kopen

 

Een invalzaag en geleiderail gebruiken

Zoals we hierboven al vermeldt hebben, kan je een invalzaag het beste gebruiken met een geleiderail of geleider. Dit geeft de zaag een rechte lijn om langs te snijden en zorgt er ook voor dat de zaag stil, vast en recht blijft.

De invalzaag op een geleiderail gebruiken geeft je de mogelijkheid om binnen een mum van tijd een rechte lijn te zagen. Zodra je de geleider hebt neergezet naast de zaaglijn, hoef je alleen maar de invalzaag vast te maken en je kan beginnen. Omdat je zaag ook stevig vast zal zitten in de geleider, zal deze niet een terugslag of een inaccurate zaagsnede geven, maar gewoon de geleider volgen zonder slag of stoot.

Zodra je de geleiderail en zaag naar behoren hebt ingesteld, dan kan je die instellingen bewaren (hoek van de zaag, dikte van de zaagsnede etc) en diezelfde met exacte precisie weer herhalen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld lange tijd identieke deuren, frames of oppervlaktes zaagt. Wil je echter iets aanpassen aan je zaagsnede, dan kan je dit ook snel en makkelijk doen.

 

Zagen zonder klemmen

Alle geleiders hebben een rubberen strip aan de onderkant. Dat betekent dat de geleiderail in de meeste (maar niet alle) situaties niet zal bewegen, dus je hoeft geen tijd te verdoen aan het vastklemmen van al je materialen. Stel gewoon de geleider in en je bent klaar om te beginnen. Uiteraard raden we aan om eerst te testen hoe goed een geleiderail blijft staan zonder klemmen, zodat je achteraf niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 

Stofextractie

Alle invalzagen hebben een 30-40mm stofextractie gat, wat inhoudt dat je hier een slang aan kan verbinden die het zaagsel opzuigt. In tegenstelling tot de meeste gereedschappen die zaagsel overal en nergens naar verspreiden, zorgt een invalzaag ervoor dat alles zo’n beetje op dezelfde plek weggeschoten wordt, waardoor het redelijk makkelijk is om het overgrote deel van het zaagsel op te zuigen.

 

Snel instellen

Als je besloten hebt om geen klemmen te gebruiken, dan kan je alles binnen een paar seconden instellen. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de geleider gelijk loopt met de strepen die je gemaakt hebt op het materiaal en je bent er klaar voor om te zagen. Je hoeft niet te testen, gokken of nog een keer te controleren. Je kan keer op keer zagen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een fout maakt. Het is uiteraard wel mogelijk om fouten te maken, maar dit zal helemaal aan jezelf liggen en niet aan de geleiderail of invalzaag.

 

Op locatie zagen, minder ruimte nodig

Als je een invalzaag in plaats van een tafelzaag gebruikt, dan betekent dit dat je in veel kleinere ruimtes kan zagen. Wanneer je een tafelzaag gebruikt, dan heb je invoer- en uitvoerruimte nodig voor je materialen. Maar omdat een invalzaag op elk willekeurig punt kan beginnen met zagen, heb je hiervoor geen extra ruimte voor nodig.

Je zal ook ruimte besparen in je auto/garage/schuur.

 

Een onbeperkte hoeveelheid geleiderails verbinden

Het mooie van geleiders, is dat ze een vierkant uiteinde en een symmetrisch design hebben, waardoor je de een makkelijk kan verbinden met de ander via een verbindingsstuk (zolang ze van het hetzelfde merk zijn). Dit betekent dat je zoveel mogelijk geleiders kan verbinden als dat je nodig hebt, waardoor je rechte lijnen kan zagen van 1 tot 100 meter (als je dat echt nodig hebt).

Goedkoopste Invalzaag Kopen

 

Invalzaag kopen – Betere kwaliteit

De echte reden om echter dit soort zagen te kopen, is zoals we eerder al aangaven de kwaliteit van de zaagsneden die je krijgt. Van Medium-Density Fibreboard, tot massief hout, of zelfs melamine, een invalzaag levert de meest kwalitatieve zaagsnede wanneer je dit vergelijkt met cirkel- of tafelzagen. In de meeste gevallen is het zo goed als perfect zonder splinters en bijna geen afval of snippers. De bovenlaag zal zo goed als foutloos zijn en je zal dit in een mum van tijd kunnen bereiken.

We hopen dat dit je een beetje een idee geeft waarom invalzagen zou populair beginnen te worden en waarom je een invalzaag kopen moet. Zodra je een hebt wil je zeker weten niks anders meer.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte invalzagen volgens: