Home Blog Waarom een Festool invalzaag kopen

Waarom een Festool invalzaag kopen

1
Waarom een Festool invalzaag kopen

Invalzagen zijn erg populaire gereedschappen aan het worden en in dit artikel willen we met je delen waarom veel personen de voorkeur geven aan een Festool invalzaag ten opzichte van andere merken. Hieronder zullen we het uitgebreid uitleggen.

 

Kwaliteit

Net als bij de meeste power tools krijg je wat je betaald. Alhoewel je misschien zo nu en dan een parel kan vinden die goedkoop is, zal je bijna nooit kwalitatief gereedschap vinden dat goedkoop is. Hoe vaak heb je nieuw gereedschap moeten kopen, omdat je goedkoop in plaats van goed kocht? Laten we eerlijk zijn, kwalitatief gereedschap gebouwd met kwalitatieve materialen kost je in het begin misschien meer dan je zou willen betalen, maar het goede nieuws is dat het hoge bedrag dat je in eerste instantie hebt betaald, je geld zal besparen op de lange termijn.

Een goed design, nauwe toleranties, gebruik van kwalitatieve materialen en onbeperkte aandacht aan details zal resulteren in een gereedschap waar je vele jaren van kan genieten. Zagen zouden kwalitatieve motorlagers moet gebruiken om het drijfas te ondersteunen en de gebruiksduur van het gereedschap te verlengen. Alle bewegende delen zouden soepel moeten werken en zouden makkelijk aangepast moeten kunnen worden. Nauwe toleranties en een soepele inval actie zijn goede indicators van kwalitatief gereedschap.

 

Accurate sneden

Wanneer je een invalzaag met een geleiderrail gebruikt, dan zijn ze moeilijk te verslaan op het gebied van rechte sneden. De begeleidingsstrip op de rand van de rail fungeert als een oppervlakte met totaal geen speling en kan gebruikt worden om het zaagblad exact op de lijn die gezaagd moet worden te plaatsen. Een goede invalzaag zal een draaimechanisme gebruiken, om ervoor te zorgen dat de zaaglijn precies op de rand van de geleiderrail blijft, ongeacht van de hoekinstelling van de zaag.

De rails zouden sterk, licht en makkelijk om aan te passen moeten zijn en zouden beschikbaar moeten zijn in verschillende lengtes. Ook zou je de mogelijkheid moeten hebben om meerdere geleiders aan elkaar vast te koppelen, zodat je aangepaste lengtes kan creëren. Dunne anti-slip bodem strips en een makkelijke manier om de rail vast te klemmen, zouden een hoge prioriteit moeten hebben, aangezien dit de zaag resultaten significant zal verbeteren. Aanpassingen zouden makkelijk uitgevoerd moeten worden, zodat er geen speling in het systeem is en aanpassingsmogelijkheden zonder gereedschappen zullen het instellen nog makkelijker maken.

 

Splintervrije sneden

Wanneer je werkt met dure materialen, zoals gefineerd multiplex of Medium-Density Fibreboard, dan is het belangrijk om zaagsneden te hebben met splintervrije randen en die vrij zijn van brandplekken, zodat je niet opnieuw werk hoeft uit te voeren en de tijd dat je aan het schoonmaken van de zaagsnede moet spenderen kan minimaliseren. Goede resultaten hangen af van een aantal factoren, zoals gereedschap design, zaagblad keuze, snelheid van het zaagblad en materiaal ondersteuning. Een kwalitatieve invalzaag en geleider zullen je het hele jaar door splintervrije resultaten geven.

Festool Invalzaag

Dit zijn een aantal features die je zullen helpen om kwalitatieve zaagsneden te bereiken. Zoek naar geleiderrail aanpassingen die je zonder gereedschappen uit kan voeren. Voor de meeste kwalitatieve sneden moet je een systeem gebruiken die splinterbeschermingen heeft aan beide kanten van het zaagblad (een op de rail en de andere op de zaag). MMC elektronica en een variabele snelheidsinstelling zullen ervoor zorgen dat een consistente en correcte zaagblad snelheid wordt gebruikt voor de materialen die je moet zagen. Een zaagblad naar base aanpassing geeft je de mogelijkheid om de positie van het zaagblad aan te passen ten opzichte van de base en het spouwmes.

 

Weet dat je veilig werkt

De invalzagen van Festool hebben een aantal veiligheidsfeatures die ze superieur maken vergeleken met andere cirkel- en invalzagen. Een spouwmes helpt om te voorkomen dat de achterkant van het zaagblad een terugslag creëert. Innovatieve limietstoppen kunnen gebruikt worden om te voorkomen dat de zaag base omhoog komt tijdens een inval snede en kunnen ook gebruikt worden als zowel begin en eind stoppunten. De draaiende invalactie is meer natuurlijk en makkelijker om te besturen dan die van andere invalzaag merken en het zaagblad blijft bedekt boven de zaaglijn tijdens een inval snede.

 

Superieure bouwkwaliteit van Festool

Kwalitatief gereedschap zou comfortabel om te gebruiken moeten zijn en gebalanceerd in je hand voelen. Het gebruik van zachte grip materialen, kleurcode schakelaars en besturingen en gereedschapsvrije aanpassingen, combineren om de gebruikerservaring veel beter te maken. Een stroomkabel die losgekoppeld kan worden kan erg handig zijn, aangezien dit je de mogelijkheid geeft om de zaag direct los te koppelen van de stroomvoorziening en niet eerst naar het stopcontact hoeft te lopen. Antistatische slangen en accessoires zullen de hoeveelheid stof in het werkgebied verminderen en worden door veel gebruikers als veiliger ervaren. Zoek naar handige tijdbesparende features, zoals het men één hand aanpassen van zaagbladen, waardoor je makkelijker kan schakelen naar het juiste zaagblad.

 

Power invalzaag

Een sterke en betrouwbare motor hebben is belangrijk om goede resultaten te bereiken. Hoe veel kracht is voldoende om het werk af te ronden? Dit antwoordt hangt af van de taak. Als je de hele dag door harde esdoornplanken gaat snijden, dan moet je een grotere zaag met extra power aanschaffen. Als je echter alleen maar een paar sneden hoeft te maken in dun multiplex, dan vind je misschien het comfort van een kleinere en lichtere zaag fijner. Alhoewel de power ratings verwarrend kunnen zijn, is het belangrijk dat je de continue power rating onder belasting van de diverse zagen vergelijkt. Sommige fabrikanten geven namelijk mogelijk alleen maar de piek power rating, wat je niet een accurate meting zal geven van de prestaties van de invalzaag tijdens gebruik.

Zodra je hebt besloten hoeveel power je nodig hebt, is het belangrijk om een invalzaag te kopen die Multiple Material Control (MMC) aanbiedt. Deze feature zal je de volgende voordelen en veiligheidsfeatures voor je bescherming bieden: variabele snelheid selectie, constante snelheid controle, soft-start, temperatuur monitoring en motor overbelasting bescherming. Met MMC kan je de perfecte snelheid selecteren voor het materiaal dat je moet zagen. De snelheid van het zaagblad matchen met het materiaal dat je moet zagen zal je zaagresultaten significant verbeteren.

Festool Invalzaag kopen

Zaagselextractie

Wanneer je gaat zagen, dan zal elke zaagsnede een hoop zaagsel creëren. Fijn stof dat in de lucht wordt geblazen kan ervoor zorgen dat je moet niezen, hoesten en andere allergische symptomen ervaart. Het is klein, land op alles in het zicht en kan in je power tools terechtkomen. Experts zijn het er over eens dat de blootstelling aan zaagstof limiteren de beste bescherming is. Een goede zaagselextractie verlengt de levensduur van je gereedschap, omdat deze niet harder hoeven te werken vanwege het vele stof in het apparaat. Ook verbetert het je accuraatheid, omdat je een duidelijker zicht hebt op de zaaglijn en het helpt om een gezondere omgeving te creëren. Zaagsel- of stofextractie zou niet achteraf overwogen moeten worden en zou bij het design van de machine inbegrepen moeten zijn.

Een goede stofextractie zou meer dan 96% van de stof en zaagsel op moeten vangen dat gecreëerd wordt en het zou de gebruiker niet in de weg moeten zitten tijdens het maken van een zaagsnede. Features zoals 360 graden draaibare stofpoorten, welke je de mogelijkheid geven om het uiteinde van de slang zowel aan de linker- als rechterkant van de zaagsnede te plaatsen en geleider deflectoren, welke voorkomen dat de slang aan het uiteinde van de geleiderrail blijft haken, zijn allemaal mooie features om te overwegen. De mogelijkheid om grote slangen en hogere luchtstroom (CFM) te gebruiken, zal de stofextractie enorm verbeteren.

 

Conclusie Festool invalzaag kopen

Alles wat we in dit artikel genoemd hebben is belangrijk om te hebben en te overwegen en dat is nu net wat een Festool invalzaag kan bieden. De vele jaren ervaring in de industrie hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf precies weet wat gebruikers willen en als je een invalzaag van dit bedrijf koopt, dan weet je zeker dat je er jaren van kan genieten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in