Zo invalzaag Veilig Gebruiken

Als je je eigen invalzaag hebt, dan heb je de mogelijkheid om een enorme hoeveelheid taken uit te voeren. Bij houtwerk wordt de verstekverbinding als een van de basis verbindingen gezien en wordt gebruikt in veel soorten werkstromen. In plaats van dat je erg standaard verbindingen moet gebruiken, kan je nu mooie verstekverbindingen maken.

Hetzelfde geldt voor wanneer je een afkortzaag hebt gekocht, aangezien je nu ook schuin kan zagen. Laten we een kijkje nemen naar de basis van hoe je deze machines gebruikt.

Een cirkelzaag gebruiken

Als je iemand bent die verbouwingen of reparaties rondom of in het huis gaat doen, dan is een cirkelzaag ideaal voor dat doel. Als je veel met hout werkt, dan is dit een mooie aanvulling op een tafelzaag of lintzaag en helpt hij om je werkplaats compleet te maken.

Hij is echt handig voor het zagen van hout, leidingen, plastic pijpen, plastic goten en geloof ons als we zeggen dat je nog veel meer toepassingsmogelijkheden zult ontdekken.

 

Plinten

Dit is waarschijnlijk een van de meest populaire verbouwingstaken. Dit is vooral het geval als je oude plinten vervangt of een nieuwe stijl plint of zelf andere afmeting wilt hebben. Onze enige tip, is als je van plan bent om een hoop plinten te zagen, dat je ook een werktafel aanschaft. Deze planken kunnen namelijk erg lang zijn en moeten ondersteund worden. Als je iemand hebt die je helpt, dan is dat geweldig, maar zo niet, dan is een werktafel onmisbaar.

 

Kroonlijsten

Naast plinten zijn kroonlijsten aan het plafond een taak waar een cirkelzaag echt van pas komt. Als je ooit geprobeerd hebt om deze passend te krijgen, dan weet je hoe lastig dit kan zijn. Het hebben van een zaagmal maakt deze taak zelfs nog eenvoudiger, maar het is zeker niet noodzakelijk.

 

Veilig werken

Elektrische gereedschappen is niet iets waar je mee wilt spelen. Vooral elektrische zagen kunnen binnen een paar seconden ernstige verwondingen veroorzaken en daarom moet je erg voorzichtig met ze omgaan. Een scherp zaagblad die met 4000 rpm ronddraait zal door de meeste dingen zagen die je eronder plaatst.

Door gebruik te maken van een cirkelzaag kan je een hoop verschillende verbindingen maken. Onthoud echter altijd dat dit soort zagen snel draaiende bladen hebben en je erg goed op moet passen. Als je de zaag bevestigd hebt aan een werkbank of werktafel, dan is dat een geweldig begin.

Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt wanneer je zaagt en dat je werkgebied schoon is. Meet twee keer en zaag een keer, zodat je fouten kan voorkomen.

1 REACTIE

  1. Ik heb een Precisie-invalcirkelzaag gekocht, vorige week, maar bevatte geen gebruiksaanwijzing en ook de aanwezige toestellen in de winkel in Schelle niet. Op internet vind ik ze ook niet.
    Type DURO PRO DBT-CS16 .
    Wie kan mij deze bezorgen, Dit is toch geen service niet van ALDI.
    goetjes,
    G.ROUSSEAU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in